Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Overstroming

ūüĆä Overstroming

Op deze themapagina lees je alles over overstromingen. Wat kun jij doen om jezelf en jouw huis voor te bereiden op extreme wateroverlast? Je leest het hier!

Combined Shape Overstroming

We zijn in Nederland goed beschermd tegen hoogwater. Maar door klimaatverandering komt zware regenval steeds vaker voor, hierdoor valt er in korte tijd veel regen. Regio Hollands Midden ligt aan het water of in de polder waardoor de kans op hoogwater of overstroming bestaat. Op overstroomik.nl kun je zien hoeveel meter je huis onder water stroomt bij een overstroming. Als er een overstroming dreigt, is het belangrijk dat je goed bent voorbereid.

Meer informatie

Tips

laarzen regen

Wat kun je doen bij wateroverlast?

Je voorbereiden op iets dat ‚Äėplotseling‚Äô gebeurt is moeilijk. Wateroverlast komt vaak onverwacht. Dat er regen gaat vallen is vaak wel duidelijk, maar waar de buien precies terechtkomen, dat weet niemand precies.

afbeelding paraplu op het strand

KNMI waarschuwingen

Is er extreem of gevaarlijk weer op komst dan waarschuwt het KNMI ons. Dat doen zij met de vier waarschuwingskleuren: groen, geel, oranje en rood.

weg langs een dijk

Duinen, dammen en dijken

Duinen, dammen, dijken en andere waterkeringen zorgen ervoor dat wij droge voeten houden. Toch blijft de kans op een overstroming bestaan.

Nooduitgang

Evacueren en schuilen

Wanneer moet je schuilen en wanneer moet je evacueren. Weet jij wat je moet doen als er zich een dreigende situatie voordoet?

Vier gaspitten

Afsluiten gas, water en stroom

Er zijn momenten dat je water, gas of elektriciteit moet uitschakelen of afsluiten. Weet jij wanneer dit moet gebeuren?

Een hand houdt een doosje lucifers vast

Noodpakket

Goed voorbereid zijn betekent een noodpakket in huis hebben. Zo overleef je uitzonderlijke situaties. 

nl alert

Alles over NL-Alert

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand met veel rook, een terroristische aanslag, een gaslekkage of bijvoorbeeld extreem weer.

contact

Blijf in contact

Naast het zorgen voor jezelf, is het belangrijk om in contact te zijn met de hulpdiensten en met mensen in je omgeving. Hoe kun je dat doen? En hoe houden wij jou op de hoogte?

Vond je deze pagina nuttig?
NeeNee, open formulier om reactie achter te laten