Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
regen raam

⛈️ Extreem weer

Windstoten, hevige regen- of sneeuwval, ijzel, kou, onweer of extreme hitte: in Nederland hebben we steeds vaker last van extreme weersomstandigheden. Soms zie je het aankomen, maar vaak komt extreem weer onverwachts en plaatselijk. Lees op deze pagina hoe je je hierop kunt voorbereiden.

Combined Shape Extreem weer

Windstoten, hevige regen- of sneeuwval, ijzel, kou, onweer of extreme hitte: in Nederland hebben we steeds vaker last van extreme weersomstandigheden. Soms zie je het aankomen, maar vaak komt extreem weer onverwachts en plaatselijk. De gevolgen zijn onvoorspelbaar, maar toch kun je je voorbereiden. 

Waarschuwingen van het KNMI

Is er extreem of gevaarlijk weer op komst dan waarschuwt het KNMI ons. Dat doen zij aan de hand van vier waarschuwingskleuren: groen, geel, oranje en rood. Een kleurcode geldt altijd voor de gehele provincie. Dat leidt weleens tot verwarring, aangezien het extreme weer (lokaal) niet altijd tot uiting komt. Dat is begrijpelijk, maar het betekent niet dat de waarschuwing onterecht is. Zo is er bij code geel ‘mogelijk kans op gevaarlijk weer’. Het betekent dus niet dat het sowieso gebeurt. En dus ook niet dat jij ermee te maken krijgt. Maar door je bewust te zijn van het weer waarmee je te maken kunt krijgen, kun je wél je gedrag aanpassen.  

Houd verder de regionale omroep: Omroep West in de gaten.

Meer informatie

Tips

afbeelding paraplu op het strand

KNMI waarschuwingen

Is er extreem of gevaarlijk weer op komst dan waarschuwt het KNMI ons. Dat doen zij met de vier waarschuwingskleuren: groen, geel, oranje en rood.

Nooduitgang

Evacueren en schuilen

Wanneer moet je schuilen en wanneer moet je evacueren. Weet jij wat je moet doen als er zich een dreigende situatie voordoet?

Vier gaspitten

Afsluiten gas, water en stroom

Er zijn momenten dat je water, gas of elektriciteit moet uitschakelen of afsluiten. Weet jij wanneer dit moet gebeuren?

Een hand houdt een doosje lucifers vast

Noodpakket

Goed voorbereid zijn betekent een noodpakket in huis hebben. Zo overleef je uitzonderlijke situaties. 

Vond je deze pagina nuttig?
NeeNee, open formulier om reactie achter te laten