Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
elektriciteitsmast

Combined Shape Uitval gas, water of stroom

We gebruiken dagelijks gas, water en stroom. We zijn afhankelijk van deze voorzieningen en vinden het vaak vanzelfsprekend dat er altijd water uit de kraan komt en de verwarming het doet. Maar als deze voorzieningen uitvallen kan dit voor veel overlast en problemen zorgen in het dagelijks leven, thuis, op werk, ziekenhuizen en in het verkeer. 

Gelukkig zijn de bedrijven die ons voorzien van gas, water en stroom, goed voorbereid op eventuele storingen en daarom proberen ze problemen altijd zo snel mogelijk om te lossen. Maar het blijft belangrijk om te weten hoe jezelf kunt en moet handelen in sommige situaties. Want weet jij wat je moet doen wanneer één van de voorzieningen voor een langere tijd uitvalt? Je kunt in ieder geval een paar dingen zelf doen om risico's hierop te verkleinen: 

  • Laat graafwerkzaamheden altijd uitvoeren door een vakman en doe dit niet zelf. Er liggen mogelijk kabels of leidingen in je tuin. 
  • Benieuwd of en waar je leidingen in je perceel hebt liggen? Neem dan contact op met de gemeente. 

Meer informatie

Tips

Nooduitgang

Evacueren en schuilen

Wanneer moet je schuilen en wanneer moet je evacueren. Weet jij wat je moet doen als er zich een dreigende situatie voordoet?

Vier gaspitten

Afsluiten gas, water en stroom

Er zijn momenten dat je water, gas of elektriciteit moet uitschakelen of afsluiten. Weet jij wanneer dit moet gebeuren?

Een hand houdt een doosje lucifers vast

Noodpakket

Goed voorbereid zijn betekent een noodpakket in huis hebben. Zo overleef je uitzonderlijke situaties. 

Vond je deze pagina nuttig?