Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningbrand in Alphen aan den Rijn

zaterdag 03 februari 2024 om 03:28:19
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 05 februari 2024 om 18:53

Alphen aan den Rijn - Hoflaan: we hebben met verschillende eenheden een woningbrand bestreden. Hierbij ontstond veel rook. Er zijn in totaal 30 appartementen ontruimd geweest. Bewoners van 29 appartementen kunnen inmiddels weer terugkeren naar hun woning. De andere bewoner is veilig en wordt elders in de flat opgevangen. 1 persoon is door de ambulance nagekeken en hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Einde berichtgeving. 

 

Overige bewoners maken het goed 04:58

Alphen aan den Rijn - Hoflaan: bijna iedere bewoner kan terugkeren. Het brandadres is door de brand niet meer bewoonbaar. We zijn aan het inpakken en hebben de flat overgedragen aan de beheerders. Einde berichtgeving. 

Eerste bewoners 20 appartementen kunnen terugkeren 04:33

Alphen aan den Rijn - Hoflaan: de bewoners van 20 appartementen kunnen veilig terugkeren naar hun woningen. De overige bewoners moeten nog even wachten tot we meer informatie hebben om een beslissing over terugkeer te maken. 

De bewoner hoeft niet vervoerd te worden naar ziekenhuis 04:13

Alphen aan den Rijn - Hoflaan: de bewoner hoeft niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De brand is uit en wij zijn druk bezig met het ventileren van de flat. 

Brandmeester 04:07

Alphen aan den Rijn - Hoflaan: we hebben 30 appartementen ontruimd omdat de rook zich verspreidde door de flat. Deze mensen zijn veilig en worden opgevangen in een centrale ruimte in de flat. Er wordt gezorgd door de ambulance voor 1 persoon. 

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.

Hang een rookmelder op

Maak een vluchtplan

Vond je deze pagina nuttig?