Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningbrand Leiden

maandag 29 januari 2024 om 22:23:20
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 29 januari 2024 om 23:48

Leiden - Pauline de Haanstraat: na een melding over zwarte rook die uit een woning kwam, waren wij snel ter plaatse en hebben we de bewoner naar buiten gebracht. Helaas mocht dit niet meer baten en is de bewoner overleden. De brand was vrij snel meester en de overige bewoners van het portiek konden vanavond weer naar huis terugkeren.
 

Wij wensen de nabestaanden van de overledene veel sterkte. 

Sterkte voor betrokkenen 23:24

Leiden - Pauline de Haanstraat: onze ploegen zijn inmiddels retour kazerne, na dit incident met bijzonder treurige afloop. Wij wensen naasten en betrokkenen veel sterkte. Einde berichtgeving.

Controles buurappartementen 23:04

Leiden - Pauline de Haanstraat: we doen nu de laatste controles in de buurappartementen om te checken of er geen sprake is van roet- en stankoverlast. Als dat mee blijkt te vallen, kunnen de bewoners hopelijk snel weer naar huis. Het brandadres wordt verzegeld t.b.v. onderzoek.

Dodelijk slachtoffer gevallen bij woningbrand 22:39

Leiden - Pauline de Haanstraat: bij de brand in een appartement in de Stevenshof is helaas een dodelijk slachtoffer gevallen. Dit betekent dat de politie volgens procedure onderzoek zal doen naar de oorzaak. De overige woningen aan het portiek worden nu door ons gecontroleerd en zo nodig geventileerd.

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.
Vond je deze pagina nuttig?