Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkbom ontploft in Alphen - Aidaplein

donderdag 31 december 2020 om 13:35:37
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 31 december 2020 om 20:57

Alphen - Aidaplein: waarschijnlijk een vuurwerkbom ontploft die veel schade heeft veroorzaakt aan het pand. Politie en brandweer doen nader onderzoek. Meer info volgt.

EODD heeft het appartement veiliggesteld 19:36

De EODD heeft het appartement veiliggesteld en alle bewoners mogen weer terug. Het in het appartement gevonden restant van het illegale vuurwerk wordt door de EODD op een veilige locatie vernietigd. Einde berichtgeving.

Grootste deel bewoners kunnen terug 18:01

De bewoners die in de opvanglocatie aanwezig zijn krijgen zo te horen welke appartementen er vrijgegeven gaan worden. De appartementen naast en direct boven het appartement waar de explosie heeft plaatsgevonden kunnen pas terug als de explosieven opruimingsdienst (EODD) klaar is met het veiligstellen. De EODD denkt nog 2 uur nodig te hebben.

Onderzoek door EOD 16:11

Op dit moment is de EOD de flat aan het doorzoeken om zo een plan te kunnen maken voor het onschadelijk maken van de rest van het vuurwerk. Wij blijven de situatie monitoren en zijn met hulpdiensten present.

Explosief materiaal aangetroffen 14:54

De politie heeft bij onderzoek in het appartement explosief materiaal aangetroffen. De EOD komt ter plaatse om dit onschadelijk te maken. Dit duurt nog wel even. Een slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis en de geëvacueerde bewoners worden opgevangen in de buurt.

Kom niet hierheen 14:30

Het is erg druk met omstanders bij de flat in Alphen. Kom niet hierheen, er is niets te zien en je brengt je eigen gezondheid in gevaar. Ook nu is het nog steeds coronatijd. Bij de opvanglocatie zijn we daar ook alert op.

Ontruiming flat 14:15

Het bouwwerk zelf lijkt stabiel; dat wordt bekeken door een bouwkundige. Wij hebben opgeschaald om de coördinatie van de ontruiming goed te laten lopen. Opvang wordt geregeld en bewoners van begane, 1e en 2e verdieping worden geëvacueerd.

Zwaar vuurwerk ontploft in flat 14:05

Op de eerste verdieping van een flat is zwaar illegaal vuurwerk ontploft. Een slachtoffer wordt behandeld. Politie gaat onderzoeken of er meer vuurwerk ligt en er dus nog ontploffingsgevaar is. Bewoners in de directe omgeving worden ontruimd.

map
Vond je deze pagina nuttig?