Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel wateroverlast - Gouda

woensdag 06 oktober 2021 om 12:17:09
storm Created with Sketch.
Zware regen
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 07 oktober 2021 om 10:01

Door een wolkbreuk in de binnenstad van Gouda en Korte Akkeren is veel wateroverlast ontstaan. De brandweer heeft op verschillende plaatsen verdere schade beperkt door water weg te pompen. Het veiligstellen van de woningen en winkels heeft onze prioriteit. Kijk op onderstaand bericht voor wie je moet bellen in welke overlastsituatie.

Update 14:01

Onze eenheden zijn weer ingerukt na het veiligstellen van verschillende winkels en woningen in de binnenstad van Gouda, Korte Akkeren en omstreken. De wateroverlast en de gevolgen daarvan hebben niet tot letsels bij bewoners en bezoekers geleid. Einde berichtgeving.

Brandweer eenheden druk bezig 12:34

Met ondermeer de eenheden uit Gouda (beroeps en vrijwilligers) zijn ook de eenheden uit Moordrecht, Stolwijk en Haastrecht bezig met hulpverlening na wateroverlast. We geven hierbij prioriteit aan levensbedreigende situaties. Daarna komen alle andere meldingen aan de beurt. 

 

Wie bel ik bij wateroverlast? 12:21

Wateroverlast

 • Acuut gevaar bel dan 112

  Is er sprake van acuut gevaar voor mens of dier, bel dan de brandweer via 112.

  Voorbeeld acuut gevaar:

  • Je kunt jezelf niet in veiligheid brengen

Geen spoed, wel brandweer bel dan 0900-0904.

Er is geen acuut gevaar, maar je hebt de brandweer wel nodig? Bel dan Bel dan 0900-0904.

Voorbeelden geen acuut gevaar:

 • Er is risico op kortsluiting of brand
 • Losliggende putdeksels op de weg

Geen acuut gevaar

Als je woning of bedrijf blijft onderlopen als gevolg van verstopte riolering of afwatering in de openbare ruimte, meld het dan bij je gemeente.

Voorbeeld geen acuut gevaar:

 • Verstopte riolering of afwatering in de straat

 

Is er geen acuut gevaar en heb je schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kun je verhalen bij je verzekering.

Voorbeelden eigen handelen:

 • Verstopte riolering in huis
 • Ondergelopen ruimtes

 

map

Extreme regenval

Ga geen ondergelopen straten op tenzij dat noodzakelijk is, bijvoorbeeld wanneer je anderen wilt helpen. Houd kinderen en huisdieren binnen. Als het riool dreigt over te lopen, vul dan een zak met zand (of tuinaarde) en zet die in de wc-pot. Zo komt het rioolwater niet via de wc het huis in. Rijd niet met je auto door straten of buurten die zijn getroffen door wateroverlast. Dat veroorzaakt hinderlijke golven en hindert de hulpdiensten. Volg aanwijzingen van gemeente en/of hulpdiensten op. Bel de brandweer via 112 alleen als er gevaar is voor mens of dier. Twijfel je of er acuut gevaar is? Bel dan ook 112. Acuut gevaar is bijv. risico op kortsluiting of brand. Geen spoed, wel brandweer? Bel: 0900-0904 Informatie over de actuele weersituatie vind je op: www.knmi.nl
Vond je deze pagina nuttig?