Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Interieur van een studentenhuis

Ontmoet Teun Sollie, studentenambassadeur van de Brandweer Hollands Midden

Wie is Teun?

Teun is de studentenambassadeur van Brandweer Hollands Midden

Waar kun je Teun voor benaderen? ->

Als je brandende vragen hebt of betrokken bent bij (brand) onveilige situaties, blijf er niet mee lopen, maar neem contact op met de studenten ambassadeur van de brandweer. Naast een luisterend oor zal hij in alle vertrouwelijkheid en in overleg met jou op zoek gaan naar een passende oplossing.

Hoe kom je in contact met Teun?

Voor een eerste kennismaking is Teun aanwezig tijdens de EL CID introductieweek op 15 augustus 2022. Om studenten meer te vertellen over brandveiligheid kom je Teun regelmatig tegen tijdens de bezoeken of presentaties bij studentenverenigingen waar je je mogelijk bij aansluit. Daarnaast controleert Teun de brandveiligheid van studentenwoningen en is hij betrokken bij de oefeningen die de brandweer uitvoert in studentengebouwen.

Doorvalbeveiliging in jouw studentenhuis

Naast brandveiligheid is doorvalbeveiliging in jouw studentenhuis ook belangrijk. Zijn de ramen in jouw studentenhuis en jouw kamer ook voorzien van doorvalbeveiliging?

Je wilt natuurlijk veilig kunnen wonen en niet door het glas van de ramen in je studentenhuis vallen.
Je denkt misschien dat gebeurt mij niet, maar grote ramen zonder doorvalbeveiliging (van die stangen) in oude huizen zijn gevaarlijk omdat ze groot zijn en laag bij de grond beginnen. Als je struikelt val je er makkelijk uit. Veel ramen in oude panden zijn nog van enkel glas. Enkel glas is zo dun, daar hoef je maar tegenaan te leunen en het breekt. Vaak zit er ook geen brede vensterbank voor het raam zodat je heel makkelijk direct tegen het raam kan leunen.

Een makkelijke oplossing zijn van die stangen voor je raam, een kleine investering voor een huurbaas.

Gelukkig mogen dit soort ramen (groot, laag bij de grond beginnend, vaak enkel glas) tegenwoordig bij nieuwbouw echt niet meer. Maar helaas is het niet verplicht de ramen aan te passen in huizen die er al zijn. 

#Je Verhuurder Is Verplicht te Zorgen voor een Veilige Woning' Er is gelukkig wel een algemene Woningwet waarin staat dat een verhuurder verplicht is te zorgen voor een veilige woning dus moet jouw verhuurders gevaarlijke situaties altijd aanpassen. Ga in gesprek met je verhuurder. Kom je er niet uit: neem dan contact op met Teun, studentenambassadeur van Brandweer Hollands Midden.

Brandpreventieweken

Vond je deze pagina nuttig?