Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisse- Narcissenstraat

woensdag 08 september 2021 om 03:01:23
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 08 september 2021 om 04:00

Woningbrand meer info volgt

Brand geblust 04:00

De brand is geblust en zat niet in de spouwmuur. De woning is gecontroleerd op Co er zijn geen verhoogde concentraties gemeten.  De bewoners wordt overgedragen aan de bewoners. Zij worden bijgestaan door stichting Salvage in de afwikkeling van deze brand. Einde berichtgeving.

Vuilcontainer in brand 03:33

Er heeft een vuilcontainer tegen de woning in brand gestaan. Deze is inmiddels geblust. Er wordt nu gecontroleerd of de brand niet in de spouwmuur zit.

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Neerkomende roetdeeltjes

Verbrande brokstukken of roetdeeltjes bevatten vrijwel altijd schadelijke stoffen. De verwachting is dat de blootstelling aan de schadelijke stoffen in deze brokstukken of roetdeeltjes (via de huid, via de mond of via inademing) relatief gering is. Als er sprake is van een afgezet gebied, ontvangen omwonenden een bericht zodra het afgezette gebied weer is vrijgegeven. Als de gemeente meldt dat je zelf de verbrandingsresten en roetdeeltjes mag verwijderen, kun je de volgende voorzorgsmaatregelen nemen om mogelijke blootstelling zo veel mogelijk te voorkomen: - Trek handschoenen aan voordat je zichtbare brokstukken opraapt. Raap het niet met blote handen op. Heb je het materiaal toch aangeraakt met blote handen? Was je handen grondig. - Gooi het materiaal weg in de afvalcontainer of een vuilniszak voor restafval, tenzij de gemeente na de brand adviseert om deze bij het klein chemisch afval aan te bieden. - Roetdeeltjes op auto’s, fietsen, tuinmeubelen etc. kun je schoonmaken met warm water en zeep. Je kan het materiaal wegspuiten, niet borstelen. Voer het water zo nodig af via een rioolputje. - Liggen er zichtbare deeltjes op het gras? Maai het gras en voer het gemaaide gras af als restafval.  - Haal je groente of fruit uit de tuin? Ligt hier zichtbaar materiaal op, dan is het advies deze producten weg te gooien in de afvalcontainer of een vuilniszak voor restafval.   - Kinderen doen vaak hun (vieze) handen of voorwerpen in hun mond. Hierbij krijgen ze kleine hoeveelheden grond en stof binnen die aan hun handen is blijven plakken. Inspecteer plekken waar kinderen spelen op de aanwezigheid van roetdeeltjes. Als er roetdeeltjes aanwezig zijn, verwijder ze dan.
Vond je deze pagina nuttig?