Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Twee personen videobellen met elkaar via een laptop

Blijf in contact

Veiligheidsregio Hollands Midden werkt samen met allerlei veiligheidspartners. Samen maken we plannen waarin we vastleggen hoe we incidenten bestrijden. Als er wat aan de hand is zorgen wij ervoor dat je weet wat je het beste kan doen. We doen dat op verschillende manieren. Zorg ervoor dat je met ons verbonden bent. Dit kan via de verschillende middelen in het kader hieronder.

Bij een langdurige uitval van stroom of internet, zijn de reguliere communicatiemiddelen soms niet beschikbaar. In die situaties kan je voor informatie terecht op het gemeentehuis of een nabijgelegen brandweerkazerne. 

Wat kun je doen?

Naast het zorgen voor jezelf, is het belangrijk om verbonden te zijn met mensen in je omgeving. Misschien ben je slecht ter been of ken je zo iemand. Zorg dat je elkaar weet te vinden en kan helpen als er een gevaarlijke situatie in jullie buurt is. Lees hier wat je zelf kunt doen om op de hoogte te blijven: 

  • Maak gebruik van een buurtapp zoals: Peerby, Nextdoor of WhatsApp en informeer en help elkaar bij een gevaarlijke situatie.  

  • Bel 112 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer je getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld bij brand, een verkeersongeluk of inbraak. 

  • Stel je mobiel in voor het ontvangen van NL-Alert. 

  • Volg onze website, Twitter en Facebook voor alle actuele informatie bij een (groot) incident. Voor noodsituaties op landelijk niveau kan je kijken op www.crisis.nl.

  • Zorg ervoor dat je precies weet hoe je via televisie en radio de regionale zenders kan bekijken en beluisteren. Bij een (groot) incident worden deze kanalen gebruikt om officiële overheidsinformatie met jou te delen. Voor de regio Hollands Midden is Omroep West de regionale rampenzender.

 
Vond je deze pagina nuttig?