Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in kamer van een verpleeghuis in Schoonhoven

zaterdag 27 mei 2023 om 17:48:35
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2023 om 09:36

Schoonhoven - Asserlaan: er is een brand in een kamer van een verpleeghuis geweest. De BHV heeft al veel bewoners naar buiten gebracht. Daar zijn ze opgevangen op een terras. Buurtbewoners hebben zich mede ontfermd over deze bewoners. Dank daarvoor! Einde berichtgeving. 

Dank aan de buurt voor hulp 19:09

Schoonhoven - Asserlaan: door kordaat optreden van de BHV, brandweer en buurtbewoners zijn er geen gewonden gevallen bij deze brand. Geëvacueerde bewoners zijn buiten op een terras opgevangen. 31 van de 33 aanwezigen kunnen zo weer terugkeren. 

Brand meester 18:07

Schoonhoven - Asserlaan: en we zijn deze brand meester. De brand heeft in 1 woning gewoed. We zijn nu nog druk bezig met ventileren om de rook uit het verzorgingshuis te krijgen. Meer informatie volgt. 

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.
Vond je deze pagina nuttig?