Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand hooibalen

woensdag 21 september 2022 om 17:00:06
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 22 september 2022 om 14:30

Gouda Goverwelle: op een terrein van de gemeente is een stapel hooibalen in brand geraakt. Omdat het om enkele tientallen vierkante meters gaat, hebben we opgeschaald naar middelbrand. Meer informatie volgt.

Hooibrand is uit 19:49

Reeuwijk - Negen Viertel: we hebben intussen de hele berg hooi stukje bij beetje uit elkaar gehaald en afgeblust. We gaan er vanuit dat de brand nu helemaal uit is, maar houden het ter plaatse nog even in de gaten. De weg zal binnenkort weer vrijgegeven worden voor verkeer. Einde berichtgeving. 

Brand meester 17:46

Reeuwijk - Negen Viertel: sein brand meester is gegeven, maar het gaat om een flinke hoeveelheid hooi die we nu met een kleine shovel uit elkaar halen en nablussen. We zijn hier nog wel even bezig, met hulp van onze collega's uit Veiligheidsregio Utrecht, kazerne Oudewater. Negen Viertel blijft voorlopig nog even afgesloten voor autoverkeer.

Specificatie van de locatie 17:15

Gouda Goverwelle > Reeuwijk: de locatie van de brand is langs het spoor Gouda Goverwelle, in Reeuwijk aan de Negen Viertel. Het treinverkeer heeft met deze windrichting geen last van de rookontwikkeling.

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vond je deze pagina nuttig?