Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoektocht parachutist, Ter Aar

zondag 12 september 2021 om 17:39:22
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 12 september 2021 om 19:02

Na een melding over een parachutist die mogelijk te water is geraakt in of nabij de Langeraarse Plassen bij Ter Aar is de brandweer met oa. verschillende Brandweervaartuigen uitgerukt voor een zoektocht. Aanvullend heeft een politie helicopter vanuit de lucht zoekslagen gedaan. Ondertussen zijn ook andere scenario's uitgelopen. Uiteindelijk ging het hier om een grote matrasvlieger die is gezien. Dus geen parachutist ter water, maar een matrasvlieger die hard is neergekomen. 

Goede afloop! 18:21

Zojuist is er contact geweest met de vliegenier. Hij bevestigd dat zijn vlieger (met dezelfde kleuren die getuigen beschrijven als zijnde parachutist) is neergekomen. Ook geeft deze aan dat het gaat om een bijzonder grote (matras)vlieger die inderdaad als parachutist kan worden aangezien. Doordat in de lucht het staartstuk verwikkeld is geraakt in de tuiglijnen leek het om een onderhangend persoon te gaan. 

Er is dus geen parachutist ter water geraakt maar een matrasvlieger. Einde berichtgeving

Bezig met zoekslagen op de plassen 18:09

Eerste zoekslagen zijn gemaakt door brandweervaartuigen op de Langeraarsche Plassen en de Geerpolderplas op zoek naar de parachutist. Zoektocht wordt met de politie helicopter verder gezet. De collega's van de politie lopen ook nog alternatieven uit. Zo wordt er ook gesproken over een grote vlieger die misschien voor een parachutist wordt aangezien. 

map
Vond je deze pagina nuttig?