Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Water

Waterrecreatie

Op deze speciale themapagina lees je meer over: zwemwaterlocaties, vaarregels, gevaren op en rondom water en zwemmen in zee. 

Waterrecreatie

Het is juli en dat betekent dat de temperaturen in Nederland gaan stijgen. Iedereen zoekt massaal verkoeling op in en rondom het water. Dat geeft natuurlijk veel plezier en ontspanning, maar het brengt ook de nodige gevaren en risico’s met zich mee. 

varen op de plas

Recreatie op en rondom het water

Surfen, zeilen of gewoon een lekkere duik. Met warm weer zoeken veel mensen verkoeling bij één van de vele recreatieplassen die onze regio rijk is.

Zeilen op de plas

Varen

Varen in Hollands Midden is zeer in trek. Om de vaarwegen veilig te houden zijn er, net zoals op de weg, vaarregels. Ga je het water op? Zorg dan dat je de regels kent. Met welk soort vaartuig je ook vaart, iedereen moet zich houden aan deze regels. Naast vaarregels zijn er ook nog gedragsregels voor op het water. 

zwemmen in rivieren en kanalen

Brugspringen

Wist je dat zwemmen in rivieren en kanalen heel gevaarlijk kan zijn? Wil je toch even afkoelen en een duik nemen, zoek dan een geschikte zwemlocatie bij jou in de buurt, dat is wel zo veilig. 

zwemmen in zee

Zwemmen in zee

Ieder jaar komt de reddingsbrigade vele keren in actie om mensen uit gevaarlijke situaties te redden. Door mensen uitleg te geven over de gevaren van de zee kunnen veel problemen worden voorkomen.

Vond je deze pagina nuttig?