Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
wat kan ik doen na een brand

Wat te doen na een brand?

Het is belangrijk om te kunnen praten over wat je hebt meegemaakt. Zoek familie, vrienden of andere mensen op waar je je prettig bij voelt en je verhaal aan kunt vertellen. Probeer je angsten, twijfels en gevoelens uit te spreken. Want door te praten kun je deze ingrijpende gebeurtenis verwerken. Is dat niet voldoende? Schakel dan via je huisarts professionele hulp in. 

Er komt na een brand veel op je af. Denk hierbij ook aan de afspraken met verschillende instanties. Een tip is om al je afspraken goed op te schrijven zodat het goed overzichtelijk blijft. 

regelen van verzekering

Verzekering

Helaas heb je na een brand schade. Het is daarom van belang om na de brand de verzekeringsmaatschappij in te lichten. Zij sturen vervolgens een schade-expert die de oorzaak van de brand en het schadebedrag zal opnemen. Op basis van deze gegevens wordt er een schaderapport opgesteld voor de verzekeraar. Voordat dit naar de verzekeraar gaat vraagt de schade-expert nog jouw akkoord. 

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen schade-expert in te schakelen. Dit noemen ze een contra-expert. Deze contra-expert regelt namens jou alle schade met de verzekeraar. Meer informatie hierover lees je op https://www.verzekeraars.nl/

Meer informatie

Vond je deze pagina nuttig?