Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
contact

Wanneer bel je 112?

Op deze speciale themapagina lees je alles over wanneer je 1-1-2 moet bellen of wanneer je beter de politie of brandweer kunt bellen. Ook lees je alles over NL-Alert, het luchtalarm en hoe we in contact kunnen blijven met elkaar. 

Wanneer bel je 112?

laarzen regen

Wat kun je doen bij wateroverlast?

Je voorbereiden op iets dat ‘plotseling’ gebeurt is moeilijk. Wateroverlast komt vaak onverwacht. Dat er regen gaat vallen is vaak wel duidelijk, maar waar de buien precies terechtkomen, dat weet niemand precies.

boom omgewaaid

Wat kun je doen bij stormoverlast?

Windstoten zijn kortdurende rukwinden of windvlagen van minstens 50 kilometer per uur. Ze kunnen het hele jaar door voorkomen. In de zomer ontstaan ze tijdens heftige (onweers)buien. In de winter bij stormachtig weer. Vooral aan de kust kan het weer snel omslaan.

112

Alarmnummer 112

Zie je een misdrijf, heb jij of iemand anders snel hulp nodig van de politie, een ziekenwagen of de brandweer? Dan is het belangrijk om snel te bellen met 1-1-2. Als je 1-1-2 belt, komt de goede hulp snel. 

luchtalarm

Wat als je het luchtalarm hoort?

Het luchtalarm is een hard alarm, een soort sirene die in een buurt of woonplaats af kan gaan. Als jij het luchtalarm bij jou in de buurt hoort afgaan, dan gebeurt er iets gevaarlijks bij jou in de buurt. Wat moet je doen als je deze hoort? 

nl alert

Alles over NL-Alert

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand met veel rook, een terroristische aanslag, een gaslekkage of bijvoorbeeld extreem weer.

contact

Blijf in contact

Naast het zorgen voor jezelf, is het belangrijk om in contact te zijn met de hulpdiensten en met mensen in je omgeving. Hoe kun je dat doen? En hoe houden wij jou op de hoogte?

Vond je deze pagina nuttig?