Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtwagen te water Zevenhoven

maandag 13 maart 2023 om 07:25:10
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 13 maart 2023 om 19:32

Zevenhoven - Higedijk: er is een vrachtwagen die vee vervoerde van de dijk af gereden. De chauffeur is ongedeerd, maar in de trailer zitten nog koeien. Wij gaan de trailer stabiliseren en hopen de koeien eruit te kunnen halen.

Laatste koe eruit 09:18

Zevenhoven - Hogedijk: de laatste koe is nu uit de gekantelde trailer. De dieren worden overgeladen en weggebracht. Wij gaan zo inpakken en dragen alles over aan de berger. De Hogedijk blijft voorlopig dicht voor verkeer. 

Nog twee koeien vast 08:47

Zevenhoven - Hogedijk: negen koeien zijn inmiddels veilig uit de aanhanger, we zijn nu bezig de resterende twee eruit te krijgen. Het bergingsbedrijf is ook ter plaatse en maakt een plan voor het bergen van het voertuig. Zodra wij klaar zijn met redden van de dieren gaan ze daarmee aan de slag. De verwachting is dat de Hogedijk nog een behoorlijke tijd afgesloten blijft voor verkeer vanwege dit incident. 

Vijf koeien op het drige 08:25

Zevenhoven - Hogedijk: er zijn nu vijf koeien op het droge, er ligt nog een in het water en er zitten er nog vijf vast in de trailer. We zijn druk bezig hen ook te bevrijden. Eigenaar en vee-arts zijn ter plaatse. 

Vijf koeien uit de trailer 08:08

Zevenhoven - Hogedijk: inmiddels zijn vier koeien eruit en in het water, 1 koe staat op de kant. De zes overige koeien in de aanhanger staan achter een hek, dat hen in de trailer houdt. We moeten het hek veilig verwijderen om deze koeien uit de trailer te kunnen halen, Dat is onder deze omstandigheden nogal een klus.

map
Vond je deze pagina nuttig?