Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf tips om veilig te laden

  • Gebruik altijd de originele oplader die bij het apparaat hoort. Zomaar een willekeurige oplader gebruiken om je accu op te laden, kan schade toebrengen aan je accu. De meegeleverde lader is precies op jouw accu afgestemd. Die haalt het beste uit jouw accu. Imitatie-opladers kunnen je accu beschadigen, ook al hebben deze soms dezelfde specificaties.
  • Leg je accu tijdens het opladen op een stabiele, vrije en onbrandbare ondergrond.
  • Hang een rookmelder op in de ruimte waar je je accu oplaadt. Bij het opladen kan er altijd onverhoopt iets fout gaan. In geval van brand wil je er natuurlijk op tijd bij zijn, om problemen te voorkomen. Hang daarom een rookmelder op in de ruimte waar je je accu oplaadt. Zo word je op tijd gewaarschuwd en kan eventuele schade worden beperkt. Laad een accu niet in een gang, hal of
  • Als je een accu een tijdje niet gebruikt, loopt de energie langzaam weg. Dit noemen we ontladen. Wanneer je hem daarna oplaadt, zit er zo weinig stroom in dat de oplader geen seintje meer van de accu krijgt om te starten. Door ontladen kan de cel in de accu kapot gaan. Laad je accu daarom minimaal iedere drie maanden bij. Als geheugensteuntje kan je dit bijvoorbeeld iedere eerste maandag van de maand doen. Door een klap/impact kan een batterij/ accu beschadigd raken. Vaak zie je het niet aan de buitenkant, maar beschadiging¬† kan tot kortsluiting en brand leiden! Na een val is het dus niet meer veilig om je accu te gebruiken of in huis te bewaren. Laat de accu controleren of vervang hem.
  • Haal je accu van de lader als deze 100% opgeladen is (tenzij de fabrikant anders aangeeft). Dit verlengt de levensduur van de accu. Een accu veroudert sneller als deze aan de stroom blijft liggen wanneer hij volledig opgeladen is. Dat wil je natuurlijk niet. Bovendien kost dat ook extra elektriciteit.

Veilig Laden

Batterijen en accu's zijn bij normaal gebruik niet gevaarlijk! Maar ze kunnen brandgevaar opleveren als ze overladen worden, als er een kortsluiting ontstaat of als ze met water in aanraking komen. Ook als de batterijen niet op een juiste en veilige manier worden opgeladen kan brand ontstaan. Met de tips op deze pagina weet je waar je op moet letten.

Veilig laden

Laad jij ook veilig

Gebruik altijd de originele oplader die bij het apparaat hoort. Zomaar een willekeurige oplader gebruiken om je accu op te laden, kan schade toebrengen aan je accu. De meegeleverde lader is precies op jouw accu afgestemd. Die haalt het beste uit jouw accu. Imitatie-opladers kunnen je accu beschadigen, ook al hebben deze soms dezelfde specificaties.

Leg je accu tijdens het opladen op een stabiele, vrije en onbrandbare ondergrond.

Hang een rookmelder op in de ruimte waar je je accu oplaadt. Bij het opladen kan er altijd onverhoopt iets fout gaan. In geval van brand wil je er natuurlijk op tijd bij zijn, om problemen te voorkomen. Hang daarom een rookmelder op in de ruimte waar je je accu oplaadt. Zo word je op tijd gewaarschuwd en kan eventuele schade worden beperkt. 

Als je een accu een tijdje niet gebruikt, loopt de energie langzaam weg. Dit noemen we ontladen. Wanneer je hem daarna oplaadt, zit er zo weinig stroom in dat de oplader geen seintje meer van de accu krijgt om te starten. Door ontladen kan de cel in de accu kapot gaan. Laad je accu daarom minimaal iedere drie maanden bij. Als geheugensteuntje kan je dit bijvoorbeeld iedere eerste maandag van de maand doen. Door een klap/impact kan een batterij/accu beschadigd raken. Vaak zie je het niet aan de buitenkant, maar beschadiging  kan tot kortsluiting en brand leiden! Na een val is het dus niet meer veilig om je accu te gebruiken of in huis te bewaren. Laat de accu controleren of vervang hem.

Haal je accu van de lader als deze 100% opgeladen is (tenzij de fabrikant anders aangeeft). Dit verlengt de levensduur van de accu. Een accu veroudert sneller als deze aan de stroom blijft liggen wanneer hij volledig opgeladen is. Dat wil je natuurlijk niet. Bovendien kost dat ook extra elektriciteit.

Vond je deze pagina nuttig?