Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslaande keukenbrand woning Roelofarendsveen

zaterdag 13 februari 2021 om 17:31:59
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 13 februari 2021 om 19:02

Aan het einde van de middag is er een heftige keukenbrand geweest in een woning aan de Anemonenstraat in Roelofarendsveen. Door snel ingrijpen van de brandweer is de brand niet overgeslagen naar de woonkamer en de bovenverdieping. De keuken is uitgebrand en de woonkamer heeft veel rookschade.

De oorzaak van de brand is een brand in de frituurpan. Deze brand is vervolgens overslagen naar de afzuigkap en de rest van de keuken. De bewoner heeft nog een bluspoging gedaan, maar de brand was al te heftig.

De bewoners zijn ivm rookinhalatie gecontroleerd door de collega's van de ambulancedienst.

Sein brand meester is gegeven 18:05

Zojuist is het sein brand meester gegeven. Het was een heftige keukenbrand. Snel ingrijpen van de brandweer heeft voorkomen dat de brand kon overslaan naar de woonkamer en de bovenverdieping. Gelukkig geen gewonden.

De oorzaak van de brand is een brand in de frituurpan. De brand is vervolgens overslagen in de afzuigkap.

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Hang een rookmelder op

Vond je deze pagina nuttig?