Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee autobranden en woningbrand in Krimpen aan den Lek

zondag 26 november 2023 om 07:32:42
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 26 november 2023 om 12:33

Krimpen aan den Lek - Weltevreden: 2 auto's onder een carpoort hebben gebrand. De brand is kort naar binnen geslagen in de woning. Ook de woningen van buren zijn beschadigd geraakt. Door snel optreden is verdere uitbreiding voorkomen. De bewoners en hun buren konden op tijd hun woningen verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen bij deze brand. De buren kunnen terugkeren naar hun woning. De bewoners van de woning waar de carpoort en auto's hebben gebrand kunnen voorlopig niet terugkeren naar hun woning. Voor hun wordt gezorgd door andere buren en ons. 

Hulp bij de schadeafwikkeling wordt verzorgd door Stichting Salvage. Wij doen nog onderzoek naar hoe deze brand is ontstaan en verder is ontwikkeld. 

Update 12:33

Krimpen aan den Lek - Weltevreden: de hitte is uit de spouwmuur. We zijn nu dit incident meester. Einde berichtgeving. 

Opnieuw hitte en voortzetting brandweerinzet 11:16

Krimpen aan den Lek - Weltevreden: bij het nablussen en sloopwerkzaamheden hebben we weer hitte waargenomen. Hierop zijn aanvullende eenheden weer ter plaatse gekomen. De hitte zit in de spouwmuur en in het dak van de aanbouw. Een specialistische team is nu bezig dit op te lossen. 

Bewoners van 1 woning kunnen niet terugkeren. 09:02

Krimpen aan den Lek - Weltevreden: bewoners zijn erg aangedaan. Zijn kunnen door de schade waarschijnlijk niet terugkeren naar hun woning. Er wordt voor hen gezorgd door hun buren en ons. Bij de afwikkeling van deze brand worden de bewoners bijgestaan door stichting Salvage.

Brandmeester en 3 woningen ontruimd 08:40

Krimpen aan den Lek - Weltevreden: de brand in de 2 auto's is geblust. Drie woningen hebben brandschade. Door snel optreden is branduitbreiding in de woningen voorkomen. 

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.
Vond je deze pagina nuttig?