Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinongeval Voorschoten

dinsdag 04 april 2023 om 03:45:42
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 06 april 2023 om 13:46

Vanmorgen rond 3.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden met een passagierstrein richting Den Haag ter hoogte van Voorschoten. In de passagierstrein zaten ongeveer 50 mensen. Bij het ongeval is 1 persoon om het leven gekomen. Er zijn ongeveer 30 gewonden waarvan een aantal ernstig. Zij zijn vervoerd naar verschillende ziekenhuizen in de regio. Daarbij zijn er ook veel reizigers opgevangen door omwonenden. Naar de toedracht van het ongeval wordt onderzoek gedaan.

Slachtoffers van en betrokkenen bij deze gebeurtenis kunnen wanneer zij behoefte hebben contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland. Medewerkers van slachtofferhulp zijn bereikbaar via  0900-0101. Ook heeft slachtofferhulp een website voor meer informatie beschikbaargesteld: http://www.treinongelukvoorschoten.nl

Omwonenden en inwoners van de gemeente Voorschoten met specifieke vragen over dit incident kunnen kunnen contact opnemen met de gemeente voorschoten via de website van de gemeente.

Bent u als reiziger of anders betrokken  en bent u opzoek naar informatie van de NS? Dan kunt u contact opnemen met het calimiteitennummer van de NS: 0800-6677888. Zodra het onderzoek op locatie is afgerond zal de NS er zorg voor dragen dat achtergebleven persoonlijke spullen worden verzameld. Via het calimiteitennummer kunt u informatie krijgen hoe u uw persoonlijke eigendommen weer in bezit kunt krijgen. 

Einde berichtgeving 16:35

De hulpdiensten zijn hun werkzamenheden aan het afronden. Het incident is gestabbiliseerd en wordt overgedragen aan ProRail. Einde berichtgeving.

Slachtofferhulp beschikbaar 15:51

Was je als slachtoffer, omstander of naaste betrokken bij het treinongeval? Slachtofferhulp heeft een website geopend waar je terecht kunt voor meer informatie: https://www.treinongelukvoorschoten.nl

Update 12:02

Het telefoonnummer voor verwantencontact is zojuist gesloten. Het calamiteitennummer van de NS 0800 6677888 blijft voorlopig beschikbaar.

Update 10:09

Voor meer informatie over het treinincident kunt u contact opnemen met het calamiteitennummer van de NS via 0800-6677888.

Behoefte aan slachtofferhulp? Bel het nummer van Slachtofferhulp Nederland: 0900-0101.

Update 09:38

Om 10.15 uur is er een persconferentie.

Update 09:22

Buurthuis de Boschbloem, Baron Schimmelpennick van der Oyelaan 39 in Voorschoten is geopend voor omstanders, omwonenden en inwoners voor een kop koffie en een luisterend oor.

Update 08:18

Station Leiden Centraal is gesloten in verband met onverantwoorde drukte. Er rijden tot 16.00 uur geen treinen van en naar Leiden. Reizigers wordt gevraagd alternatief vervoer te regelen.

Update 07:29

Kunt u geen contact krijgen met verwanten? Neem contact op met verwantencontact via 088 269 00 00.

Update 07:18

Burgemeester van de gemeente Voorschoten Nadine Stemerdink: “Dit is een ongelooflijk tragisch ongeval. Ik leef mee met de slachtoffers. Helaas is er ook een dodelijk slachtoffer te betreuren. Mijn gedachten gaan uit naar alle familie en vrienden van de mensen die hierbij zijn betrokken.”

Update 06:59

Het perron van Voorschoten is afgesloten. Reizigers worden met bussen vervoerd. Kijk voor actuele reisinformatie op de website van de NS.

Update 06:06

Enkele tientallen gewonden worden ter plaatse behandeld en indien nodig naar het ziekenhuis gebracht. Specialisten zijn bezig om de trein veilig te stellen. 

Update 05:12

Het is druk op en rondom het spoorincident. Blijf weg bij het incident en geef hulpdiensten de ruimte!

Update 04:15

Voorschoten- Geestwoningpad: Er heeft een ongeval plaatsgevonden met een passagierstrein. Er zijn meerdere (zwaar)gewonden. Er wordt ingezet op de redding van personen.

map

Slachtofferhulp beschikbaar

Was je als slachtoffer, omstander of naaste betrokken bij het ongeval? Dan kan Slachtofferhulp Nederland je helpen als je vragen hebt of behoefte aan nazorg. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.treinongelukvoorschoten.nl/ of bel direct met een medewerker van slachtofferhulp via het telefoonnummer: 0900-0101

Veel gestelde vragen

Treinongeval

Vond je deze pagina nuttig?
NeeNee, open formulier om reactie achter te laten