Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Man met mobiele telefoon in zijn hand

Nieuws

Crisisnoodopvang Nieuwe Sloot
17 april 2023

De rol van de veiligheidsregio bij de vluchtelingenopvang

De veiligheidsregio is een crisisorganisatie en heeft geen vaste taak in de opvang van vluchtelingen. In de huidige vluchtelingencrisis bieden de veiligheidsregio’s op verzoek van de staatssecretaris tijdelijk hulp aan in de vorm van crisisnoodopvanglocaties.
 

GOO
15 maart 2023

Bijeenkomst locatiehoofden gemeentelijke opvang Oekraïners

Op donderdagmiddag 9 maart komen alle locatiehoofden en -managers van de Gemeentelijke Opvang Oekraïners (GOO) in onze regio op uitnodiging van VRHM bij elkaar. De bijeenkomst is bedoeld om (voor het eerst) elkaar te ontmoeten, best practices te delen en informatie over verschillende onderwerpen te krijgen. Dian Aarts (coördinerend gemeentesecretaris en voorzitter van het locatiehoofdenoverleg) opent de bijeenkomst met een korte introductie en een voorstelrondje. Zij heeft samen Katja van der Ploeg vanuit de veiligheidsregio operationeel contact met de locatiehoofden.

Opbouw opvanglocatie
03 november 2022

Reactie Veiligheidsregio Hollands Midden op artikel Omroep West

Afgelopen donderdag 27 oktober heeft Omroep West persvragen gesteld aan Veiligheidsregio Hollands Midden. Deze vragen betroffen meldingen die Omroep West had ontvangen over onvrede onder enkele bewoners en twee oud-medewerkers van de crisisnoodopvanglocatie in Waddinxveen. 

pot
21 oktober 2022

Terracotta bloempotkachels: niet goedkoper dan gas en er zitten risico’s aan.

De brandweer snapt dat u niet in de kou wilt zitten, maar er zijn betere en veiligere alternatieven dan de terracotta bloempotkachels. De bloempotkachel is niet goedkoper dan gas en er zitten risico’s aan. Lees hier tips waarmee je wel energie bespaart en die veiliger zijn.

openhaard
29 september 2022

Gebruik jij een houtkachel? Zo doe je dat veilig.

Het begint buiten kouder te worden en de gasprijzen lopen op. Je wilt er warm bij zitten, een houtkachel of openhaard biedt uitkomst voor veel mensen. Zorg dat je veilig stookt, om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Crisisnoodopvang Slaapkamer
10 juni 2022

Hollands Midden vangt tijdelijk 56 asielzoekers op

Op donderdagmiddag 9 juni is Veiligheidsregio Hollands Midden gevraagd met spoed 56 asielzoekers op te vangen.

Nederlandse vlag
03 mei 2022

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag/День пам’яті та День визволення

Nederland staat begin mei in het teken van herdenken en het vieren van de vrijheid. 
На початку травня Нідерланди відзначають та святкують свободу. 
День поминовения и День освобождения.
During the first week of May, the Netherlands commemorates its fallen and celebrates its freedom.

Crisisnoodopvang 3 Octoberhal
07 april 2022

3 Octoberhal in Leiden tijdelijk ter beschikking gesteld aan het COA

In Veiligheidsregio Hollands Midden worden tijdelijk 100 asielzoekers opgevangen in de 3 Octoberhal in Leiden. Dat gebeurt na een bijstandsverzoek van de Veiligheidsregio Groningen, omdat de situatie bij het COA in Ter Apel onhoudbaar is geworden.

 

Test 4 april
01 april 2022

Maandag 4 april testen we de sirenes

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden de sirenes in Nederland getest. De maandelijkse test wordt deze keer ook in het Engels, Oekraïens en Russisch aangekondigd, zodat Oekraïense vluchtelingen niet opschrikken als de sirenes op maandag 4 april loeien.

kaart
30 maart 2022

VRHM vangt 100 asielzoekers op uit Ter Apel

De Veiligheidsregio Hollands Midden gaat tijdelijk 100 asielzoekers opvangen uit Ter Apel. Dat gebeurt na een bijstandsverzoek van de Veiligheidsregio Groningen. Op dit moment wordt er druk gezocht naar een geschikte locatie in de regio waar de asielzoekers tijdelijk kunnen wonen. Wij hopen hier snel meer informatie over te kunnen delen.

Crisisnoodopvang Nieuwe Sloot
25 maart 2022

Brandweervrijwilligers ingezet

Afgelopen nacht was de regionale crisisnoodopvang in Nieuwe Sloot (Alphen aan den Rijn) voor het eerst vrijwel volledig in gebruik.

Crisisnoodopvang
18 maart 2022

Vanaf vrijdag 18 maart regionale crisisnoodopvang

Aan het eind van de middag is de regionale crisisnoodopvang (CNO) in veiligheidsregio Hollands Midden operationeel. In sportcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn kunnen nu 100 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk worden opgevangen.

Vond je deze pagina nuttig?