Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Vastgoed

Ondermijning

Op deze speciale themapagina lees je meer over: ondermijning, drugscriminaliteit, mensenhandel en risico's in het buitengebied.   

Ondermijning

Winkels of cafés waar nooit een klant komt maar die toch blijven bestaan of een verhuurmakelaar die zijn administratie niet op orde heeft waardoor criminelen een woning kunnen huren. Voorbeelden van hoe de bovenwereld de onderwereld (on-)bewust helpt, we noemen dit ook wel ondermijning. 

afbeelding van drugs

Wat is ondermijning?

Je ziet ze vast wel eens in het straatbeeld. Winkels of cafés waar nooit een klant komt maar die toch blijven bestaan en een eigenaar die rondrijdt in een hele dure auto. De kans bestaat dat de winkel of het café gebruikt wordt om drugsgeld wit te wassen.

Hennep

Drugscriminaliteit

Het kweken van hennep en de productie van synthetische drugs brengen zowel in woonwijken als in het buitengebied grote risico's met zich mee. Explosiegevaar, zware milieuverontreiniging en gezondheidsrisico’s zijn daar voorbeelden van.

mensenhandel

Mensenhandel

Mensenhandel komt overal ter wereld voor ook in Nederland, al zou je dat misschien niet verwachten. Arbeidsuitbuiting, seksuele uitbuiting, criminele uitbuiting, gedwongen orgaanverwijdering zijn slechts een paar voorbeelden.

sleutel in hek

Buitengebied

Wat in het buitengebied gebeurt, is niet altijd even zichtbaar. Dat maakt het een interessant gebied voor (drugs)criminelen. De politie ontdekt steeds vaker hennepkwekerijen en drugslabs in schuren en loodsen.

Vond je deze pagina nuttig?