Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
publiek evenement

Verlenging verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september

inforgraphic evenementen

Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen zijn onder strikte voorwaarden, zoals het werken met coronatoegangsbewijzen, wel eerder toegestaan. 

Kleinschalige evenementen buiten uitgezonderd
Kleinschalige evenementen worden vanaf 14 augustus onder voorwaarden weer toegestaan. Evenementen buiten (of in een open tent), zonder vaste zitplaats kunnen met maximaal 750 bezoekers georganiseerd worden. Onder andere de volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • Bezoekers moeten een coronatoegangsbewijs hebben.
  • Bezoekers moeten in bezit zijn van een (gratis) ticket. 
  • De organisator moet ervoor zorgen dat contactgegevens geregistreerd kunnen worden van bezoekers. 

Over de maatregelen voor horeca, inclusief het inzetten van testen voor toegang, wordt op 13 augustus besloten. Dan wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor alle evenementen na 1 september.

Evenementen met vaste zitplaats
Voor evenementen met vaste zitplaats gelden andere regels en voorwaardeb. Zo kunnen evenementen met vaste zitplaatsen buiten georganiseerd worden voor maximaal 750 personen met coronatoegangsbewijs. Binnen geldt dat met een coronatoegangsbewijs tweederde van de reguliere capaciteit gebruikt kan worden met vaste zitplaats. Er hoeft geen anderhalve meter afstand gehouden te worden.

Kijk voor alle informatie over evenementen op de website van de Rijksoverheid

Vond je deze pagina nuttig?