Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Crisisnoodopvang

Regionale crisisnoodopvang

Vanaf vrijdag 18 maart regionale crisisnoodopvang

De CNO is bedoeld voor mensen waarvoor bij de regiogemeenten even geen plek is

Na een aantal dagen – het streven is 72 uur – verhuizen zij dan naar een gemeentelijke noodopvanglocatie voor een langere periode van minimaal zes maanden. Afgelopen week waren er drie CNO-locaties in de regio. Met het openstellen van Nieuwe Sloot kunnen deze locaties sluiten zodra alle mensen ergens zijn geplaatst, waar ze langere tijd kunnen blijven. De verwachting is dat dit maandag het geval zal zijn. 

Het is zeker niet de bedoelingen dat vluchtelingen zich eerst bij de CNO Nieuwe Sloot melden
Wanneer vluchtelingen zich in een gemeente melden, bijvoorbeeld bij een gemeentehuis, wordt eerst gekeken of er een geschikte noodopvanglocatie is. Is dat niet het geval, dan kan de gemeente contact opnemen met het Regionaal Coördinatiecentrum Vluchtelingen Spreiding (RCVS). Dit team, dat 24/7 operationeel is, zorgt ervoor dat de vluchtelingen over de beschikbare opvanglocaties in de regio worden verdeeld. Hierover staan zij in nauw contact met de 18 regiogemeenten, het Landelijke Centrum Vluchtelingen Spreiding (LCVS) en andere veiligheidsregio’s. Het RCVS is nu één week operationeel en inmiddels is er voor ruim 300 mensen gemeentelijke noodopvang geregeld en iedere dag komen er mensen bij. Daarnaast verblijven er bij particulieren ook veel mensen uit Oekraïne. Aangezien Oekraïners zich vrij mogen bewegen in Nederland, is er geen zicht op de aantallen. 

We kunnen ons voorstellen dat inwoners iets willen doen
Wanneer u een vraag heeft over de opvang of uw hulp wilt aanbieden, dan kunt u het beste naar de website van uw eigen gemeente gaan. 
In onze rubriek veelgestelde vragen vindt u wellicht ook antwoorden. Er staan in ieder geval linkjes in naar pagina’s met meer informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. 

Crisisnoodopvang
Vond je deze pagina nuttig?
NeeNee, open formulier om reactie achter te laten