Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
ons terras is open

Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

infographic stap 1

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

In het openingsplan zit onder andere de opening van buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden, vanaf 12.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. Reserveren voor een zitplaats is verplicht. Voor meer informatie over de opening van de terrassen, kijk op de website van de Rijksoverheid.

Ook mogen alle winkels vanaf 28 april weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Meer informatie over winkelen en boodschappen doen, vind je op de website van de Rijksoverheid. 

Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan.  

Vond je deze pagina nuttig?