Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
vakantie

Nederland past aanpak reizen binnen Europa aan, meerdaagse evenementen tot 1 september afgelast

infographic reizen

Alle EU-landen staan per 27 juli op groen of geel. Bij een nieuwe virusvariant wordt een land oranje. Bij terugkeer uit een geel land wordt per 8 augustus voor reizigers zonder vaccinatie- of herstelbewijs testen in het land van verblijf verplicht. Check altijd wijsopreis.nl.

Voor vertrek uit Nederland

Vanaf 27 juli 2021 geeft Nederland geen oranje reisadvies aan EU-landen enkel op basis van het aantal coronabesmettingen. Een land kan nog wel een oranje reisadvies krijgen als er een nieuwe virusvariant opduikt. In de praktijk betekent dit dat op dit moment reizen naar geen enkel EU-land wordt ontraden en een geel of groen reisadvies krijgt. Daarmee brengt Nederland zijn reisadviezen in lijn met veel andere Europese landen. Het blijft mogelijk dat landen aan reizigers uit Nederland extra inreismaatregelen kunnen opleggen. Lees daarom voor vertrek het actuele reisadvies op wijsopreis.nl en welke maatregelen gelden in het land van bestemming. 

Voor terugkomst naar Nederland

Om te voorkomen dat het coronavirus mee naar huis genomen wordt, hebben reizigers vanaf 12 jaar per 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land komen met een geel reisadvies. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app. Andere reizigers moeten zich voor vertrek, maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeen-test, naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag. Voor mensen die geen gebruik maken van eigen vervoer controleren vervoersmaatschappijen dit voor het instappen. Een coronabewijs kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs zijn. Voor reizigers uit een land met een groen reisadvies gelden geen maatregelen bij terugkeer.

Kijk voor meer informatie over reizen op de website van de Rijksoverheid

Meerdaagse evenementen

Het kabinet verlengt in overleg met de evenementensector het verbod op meerdaagse evenementen tot 1 september 2021. Het gaat om evenementen met overnachting, waarbij bezoekers alleen toegelaten zouden worden met een coronatoegangsbewijs.

Kijk voor meer informatie over evenementen op de website van de Rijksoverheid

 

Vond je deze pagina nuttig?