Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk schoorsteenbrand

vrijdag 10 maart 2023 om 15:22:37
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 10 maart 2023 om 16:09

Nieuwe wetering-sluis. Mogelijk schoorsteenbrand brandweer is gezet. Blijf uit de rook en geef ze de ruimte.Meer info volgt.

Metingen verrichten 16:09

Nieuwe- Wetering-Sluis: Het sein Brandmeester is gegeven. Wij gaan nog wat metingen verrichten.. De bewoners worden bijgestaan door de stichting Salvage.

Bezig met sloopwerkzaamheden 15:56

Nieuwe Wetering- Sluis: De brand is ontstaan tussen de schoorsteenpijp en het dak. Wij zijn nu bezig met sloopwerkzaamheden IOm bij de vuurhaard te komen.

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.
Vond je deze pagina nuttig?