Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Melding brand seniorencomplex Nieuwkoop

zondag 08 januari 2023 om 12:33:31
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 08 januari 2023 om 13:25

Nieuwkoop- Vijverhof: Melding brand in seniorencomplex . Meer indfo volgt.

Woning onbewoonbaar 13:25

Nieuwkoop- Vijverhof: bewoners van het appartementencomplex mogen terug naar hun woning nadat deze zijn gecontroleerd op co. De woning waar de brand heeft gewoed is tijdelijk onbewoonbaar. Einde berichtgeving.

Alerte buurman voorkomt erger. 13:14

Nieuwkoop-Vijverhof: alerte buren reageerde op de rookmelder die afging en heeft de hulpdiensten gebeld. Ook heeft hij de overige buren gewaarschuwd. De bewoners van de ontruimde woningen zijn tijdelijk opgevangen in de koffiekamer.

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.

Hang een rookmelder op

Maak een vluchtplan

Vond je deze pagina nuttig?