Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Medische hulpmiddelen om te testen op het coronavirus

Risiconiveau per regio inzichtelijk gemaakt

Het landelijke coronadashboard van de Rijksoverheid biedt per veiligheidsregio een dagelijkse update van een aantal kengetallen over het coronavirus en de cijfers achter de inschaling van het risiconiveau van iedere veiligheidsregio. Zo kun je er ook voor Hollands Midden actuele, regionale informatie vinden over de ontwikkeling van het virus en de maatregelen die van kracht zijn.

Inschaling op positieve testen en ziekenhuisopnamen

Het kabinet heeft op 2 februari een hernieuwde inschalingssystematiek in gebruik genomen. Het risiconiveau per veiligheidsregio wordt voortaan vastgesteld op basis van twee indicatoren: het aantal positieve testen en het aantal ziekenhuisopnamen. Per regio zijn nu deze twee cijfers achter het risiconiveau bekijken; ze worden dagelijks bijgewerkt. Iedere twee weken wordt het risiconiveau per veiligheidsregio op basis deze criteria opnieuw vastgesteld en op het dashboard gepubliceerd; dit kunt u o.a. zien op het kaartje op de homepage. Meer informatie over deze systematiek is te lezen op het dashboard.

Maatregelen

Het dashboard laat ook per veiligheidsregio de geldende maatregelen zien. Op dit moment zijn dat voor alle regio’s de maatregelen van de landelijke lockdown. In de toekomst zal het dashboard de maatregelen per regio tonen die horen bij het betreffende risiconiveau. Pas wanneer het hele land terug is naar risiconiveau ‘Waakzaam’ gaan we weer over van landelijke maatregelen naar regionale maatregelen.

Het coronadashboard publiceert dagelijks rond half vier actuele cijfers. Het dashboard wordt daarnaast geregeld uitgebreid met nieuwe indicatoren.

Vond je deze pagina nuttig?