Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisse - uitslaande brand tuincentrum

maandag 08 februari 2021 om 12:51:20
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 09 februari 2021 om 22:30

Lisse - Heereweg: er is een melding uitslaande brand in het tuincentrum op de Heereweg. Het pand moeten we als verloren beschouwen, gelukkig hebben we overslag wel weten te voorkomen. Het sein brand meester is inmiddels gegeven.

Bewoners Lisse ontvangen NL-Alert 20:26

Bewoners in de buurt van de Heereweg ontvangen zometeen een NL-Alert dat aangeeft dat het eerdere advies ramen en deuren te sluiten vervalt. Natuurlijk geldt nog steeds dat het altijd verstandig is uit de rook te blijven. Wij verwachten echter dat de rookontwikkeling geen overlast meer zal geven in de buurt.

Sein brand meester gegeven 20:18

Sein brand meester is gegeven in Lisse. Dat betekent niet dat de brand uit is; voorlopig blussen wij nog na. 

Afgeschaald naar GRIP0 18:22

In Lisse is nu vooral een klus over voor de brandweer - wij blijven hier nog wel een aantal uren bezig. Coördinatie tussen de hulpdiensten onderling is nu ter plaatse niet meer nodig, dus we schalen af. Sein brand meester is nog niet gegeven, maar de brand komt onder controle.

Stoplijn heeft het niet gehouden 16:25

Onze stoplijn heeft het niet gehouden, met als gevolg dat er weer wat meer rook vrijkomt. Onze meetploegen rijden rond en houden de situatie in de gaten. Advies om uit de rook te blijven is nog steeds van kracht.

Nog geen brand meester in Lisse 15:18

In Lisse lijken we de brand te kunnen houden bij de stoplijn, maar zo lang we daar geen zekerheid over hebben geven we nog geen sein brand meester. Ook daarna zullen we met nablussen nog wel even bezig zijn.

Gewonde brandweermensen 14:45

Bij een explosie van (waarschijnlijk) gasflessen tijdens de brand zijn twee brandweermensen gewond geraakt door rondvliegende brokstukken. Zij worden behandeld en maken het naar omstandigheden goed.

Update 13:50

Het pand in Lisse was een tuincentrum dat verbouwd werd. Alle werklui zijn gelukkig veilig naar buiten gekomen en worden in de buurt opgevangen.

NL-Alert voor Lisse 13:37

In Lisse wordt een NL-Alert verstuurd voor het gebied rond de Engel. Het verzendgebied van een NL-Alert is altijd onnauwkeurig, dus het kan zijn dat je het op grotere afstand ook ontvangt. Voor mensen in de buurt: sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. We zetten in om overslag te voorkomen. Het pand zelf kunnen we helaas als verloren beschouwen.

Heereweg afgesloten voor verkeer 13:22

In Lisse is de Heereweg ter hoogte van huisnummer 350 afgesloten voor alle verkeer ivm opstellen van de hulpdiensten. 

Veel rook in lisse 13:16

Er komt veel rook vrij bij de brand in Lisse en er zijn explosies te horen van gasflessen. Kom niet hierheen, blijf uit de rook, sluit ramen en deuren.

Opschaling zeer grote brand en GRIP1 13:04

De brand bij een tuincentrum aan de Heereweg in Lisse is opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP1. Dit betekent dat veel extra brandweereenheden ter plaatse komen. Geef ze de ruimte, juist bij deze weersomstandigheden.

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Veel gestelde vragen

Vond je deze pagina nuttig?