Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Industriebrand Gouda

maandag 18 januari 2021 om 10:38:39
Shape Created with Sketch.
Brand
Grip 1
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 19 januari 2021 om 15:54

Op het terrein van het bedrijf Credo in Gouda heeft een opslagtank met vetten (vergelijkbaar met kaarsvet of frituurvet) in brand gestaan. Door de bedrijfsbrandweer en brandweerkorpsen uit Gouda e.o. kon de brand snel geblust worden. De constructie van de overige opslagtanks is gecontroleerd en stabiel.

Door meetploegen van de brandweer zijn metingen verricht. Hierbij zijn geen bijzonderheden gemeten. Het bluswater is opgevangen is speciale tankputten.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Incident overgedragen aan bedrijf 14:28

De situatie is stabiel. De hulpdiensten gaan afschalen en de verdere afhandeling van het incident (o.a. opruimwerkzaamheden) wordt overgedragen aan het bedrijf.

Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Constructie stabiel / bewoners terug naar huis 13:41

Door het Croda, de gemeenten en de brandweer is de constructie van de overige opslagtanks beoordeeld. Deze constructie is stabiel.

De bewoners van de uit voorzorg ontruimde woningen kunnen terug naar hun woningen.

Het bluswater is opvangen in speciale tankputten en is dus niet in het milieu terecht gekomen.

Brand opslagtank is uit 11:58

De brand in de opslagtank met vetten is uit. Brandweer controleert constructie van overige opslagtanks.

Bij aanvang van de brand zijn uit voorzorg een aantal woningen en een dagbesteding ontruimd. Deze bewoners/bezoekers zijn opgevangen door de gemeente.

Brand opslagtank is uit 11:25

De brand in een opslagtank is uit. Brandweer schermt andere opslagtanks nog af. Ivm mogelijke stankoverlast: sluit ramen en deuren, schakel mechanische ventilatie uit.

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vond je deze pagina nuttig?