Overslaan en naar de inhoud gaan

Hazerswoude; Brand in loods aan Hoogeveenseweg

zondag 21 februari 2021 om 10:42:07
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 22 februari 2021 om 00:22

Hazerswoude -Hoogeveenseweg Melding van brand in grote loods. Meer informatie volgt.

Laatste berichtgeving 15:49

Hazerswoude-Hoogeveenseweg: Het sein brand meester is gegeven. Her en der zijn nog brandhaardjes. De weg blijft tot ongeveer 17.30 u afgesloten. Er liggen namelijk nog slangen op de weg die we nodig hebben voor het nablussen. 

De autobanden zijn uiteindelijk niet betrokken bij de brand. Met een grijper worden de gevelplaten losgetrokken, zo kunnen we de kleine brandhaardjes blussen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er zijn ook geen slachtoffers gemeld.

Einde berichtgeving.

Gecontroleerd uit laten branden 14:57

Hazerswoude-Hoogeveenseweg: De loods is niet meer te redden. We laten hem gecontroleerd uitbranden. De Hoogeveenseweg blijft voorlopig nog afgesloten. 

Heeft u verbrande deeltje gevonden? 14:05

Hazerswoude-Hoogeveenseweg: De wind voert verbrande delen isolatiemateriaal mee. Wat moet u doen als u deze aantreft.
Deze kunt u zelf opruimen. Trek wel handschoentjes aan. De resten mogen in de afvalbak gegooid worden. Was na het opruimen uw handen met water en zeep.

Brand opgelaaid 13:44

Hazerswoude-Hoogeveenseweg: De brand is opgelaaid. De muur in de loods heeft het niet gehouden. Het voorste deel staat nu ook in brand.    In verband met onze veiligheid hebben we onze voertuigen moeten herpositioneren. De gebouwen die naast de loods staan worden afgeschermd. In het voorste deel van het pand liggen veel autobanden opgeslagen. Als deze gaan branden komt er veel zwarte rook vrij. 

Update 12:59

Hazerswoude-Hoogeveenseweg: De brand is nog niet onder controle. Met een grijper worden de zijwanden van het uitgebrande deel verwijderd. Hierbij komt weer rook vrij.

Zeer grote brand loods Hazerswoude 11:45

Hazerswoude-Hoogeveenseweg: Hier staat een groot deel van een loods in brand. In deze loods staan diverse machines die gebruikt worden bij onderhoud aan de infrastructuur. De Hoogeveenseweg is afgesloten van de rotonde Hazerswoude t.m. Rotonde Benthuizen. Er komt veel rook vrij. Er zijn meetploegen ingezet om de rook in omgeving te monitoren. 

We zetten in om het voorste deel te behouden. Dit deel wordt door een muur gescheiden van het brandende deel. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is.

map

Opruimen verbrande stukken isolatiemateriaal

Deze resten kunt u zelf opruimen. Trek wel handschoenen aan. De resten mogen gewoon in de afvalcontainer. Was na het opruimen uw handen met water en zeep.
Vond je deze pagina nuttig?