Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote woningbrand op Kaag

zondag 20 februari 2022 om 21:23:30
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 21 februari 2022 om 22:33

Wij zijn bezig met een zeer grote brand op Kaageiland. We zijn met veel eenheden aanwezig. Eerste prioriteit was redden van mensen in dit appartementencomplex. Nu bezig met het beperken van vliegvuur.
We zijn deze brand meester maar is nog lang niet uit. De wind heeft een grote invloed op onze inzet. Dit is mede de rede van de lange duur van bestrijden. 
 

zie nadere updates hieronder.

Einde berichtgeving 

Update 17:15

En zoals wij al vreesden hebben de gespecialiseerde honden individueel en onafhankelijk van elkaar een signaal gegeven die duidt op een stoffelijk overschot. Dit past helaas ook bij onze verwachtingen die wij hadden gedurende onze gezamenlijke inzet. We hebben de brandlokatie overgedragen aan de collega's van de Politie. 
Einde berichtgeving

 

 

Update 13:17

Met een gespecialiseerde zoekhond van de politie wordt er zometeen gezocht naar het vermoedelijke slachtoffer. In de loop van de dag hopen we wat meer over de resultaten te kunnen communiceren.

Drie eenheden nog ingezet, vermist persoon nog niet aangetroffen 08:39

Er zijn op dit moment nog drie eenheden aanwezig (met nieuwe bemensingen) die de brand controleren. We blijven succesvol in het voorkomen van vliegvuur-overslag naar andere woningen tegenover de straat. Nog geen vermiste aangetroffen. 

Eenheden afgelost, nog lang bezig 04:52

We hebben bijna alle eenheden afgelost en nog steeds druk bezig met het beperken van vliegvuur in deze sterke wind. We zijn nog enkele uren bezig tot ver in deze maandag morgen. Volgende update om 08:30 of eerder als er nieuws is.  

Brandmeester, maar nog veel werk te doen 02:23

We zijn deze grote brand meester. Er is nog veel te doen: de bouw van dit appartementencomplex maakt dat de brand nog lang zal branden, maar dat gebeurd wel onder onze controle. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak. 

Persbericht Gemeente Kaag & Braassem 00:42

Op de website van de Gemeente Kaag & Braassem is een persbericht gepubliceerd.

Brand nog niet onder controle 00:13

De brand is nog niet onder controle. Voor de mensen uit het appartementencomplex wordt gezorgd en opvang elders op het eiland geregeld. Ze zijn nagekeken door de ambulancemedewerkers en het Nederlands Rode Kruis geeft steun aan hen. Er is nog steeds 1 persoon vermist.

Alleen hulpverleningsvoertuigen het eiland op 23:21

Alleen hulpverleningsvoertuigen en bewoners van Kaageiland mogen (lopend) het eiland op. Bewoners van ontruimde woningen wordt gevraagd zich te laten registeren door de gemeente op de opvanglocatie (zeilschool). 

Update 22:35

30 mensen zijn uit hun appartement gehaald en opgevangen in het gebouw van de zeilschool op het eiland. 
Er is een vermist persoon waar wij naar opzoek zijn. Eiland is te klein voor ongewenst publiek. Blijf even aan wal. 

Blijf uit de rook 22:17

Hoe betrokken u ook bent als Kaag-eilander: blijft u alsjeblieft uit de rook en geef ons meer ruimte. We zijn hard aan het werk. 

Update 22:12

Wind en weer bemoeilijkt onze inzet. Zo kan bv ons redvoertuig niet zomaar vrij bewegen. Mogelijk slachtoffers, die hebben onze eerste prioriteit. 

Veel eenheden aanrijden en via pond ri Kaag eiland 22:04

Met veel eenheden bestrijden we deze brand. 4 brandweerwagens en redvoertuig aanwezig. 

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Veel gestelde vragen

Veel rookontwikkeling

Vond je deze pagina nuttig?