Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Hero

Goed gebruik van rookmelders, dat is zo gepiept!

De Veiligheidsregio Hollands Midden is medio februari 2022 een rookmeldercampagne gestart. Hiermee sluiten we aan op een landelijke campagne, ter voorbereiding op de rookmelderplicht. De campagne draagt bij aan de bewustwording van het veilig gebruiken van rookmelders. Heb jij al rookmelders geplaatst? 

Rookmelder

Wist je al...

...dat er per 1 juli 2022 in elk huis op iedere verdieping een rookmelder moet hangen? Dit geldt al sinds 2003 voor nieuwbouwwoningen, maar gaat ook gelden voor bestaande woningen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal dodelijke slachtoffers van een woningbrand door deze wetgeving met wel 42% verminderd kan worden.

Maak jouw huis veiliger met een rookmelder met 10 jarige batterij en levensduur! 

Wil je meer weten? Kijk op rookmelders.nl of op onze pagina: Veiligheid, thuis en in de buurt

Maak Nederland brandveiliger!

Help jij Nederland brandveiliger te maken? Dat kan heel gemakkelijk met het ophangen van rookmelders. Deze zijn eenvoudig te installeren en dragen direct bij aan de veiligheid van je woonomgeving.

Rookmelder

Word jij op tijd gewaarschuwd bij brand? Doe de test!

Brand in huis: je moet er niet aan denken! Wist je dat je bij brand maar 3 minuten hebt om te vluchten? Het is dus van levensbelang dat je op tijd wordt gewaarschuwd. 

Overleef jij brand in huis? Doe de Quiz

Rookmelders

Hoeveel rookmelders heb jij nodig?

Maak elk huis veiliger met een rookmelder met 10 jarige batterij- en levensduur! Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter hoeveel rookmelders er nodig zijn. Op rookmelders.nl kan je met zeven eenvoudige vragen de hoeveelheid rookmelders voor jouw woning bepalen. Zo weet je precies hoeveel je er moet ophangen, om de brandveiligheid te waarborgen.

Doe de rookmelderwijzer!

Rookmelder

Rookmelderplicht voor VvE's

We geven graag meer informatie over brandveiligheid bij wooncomplexen. Speciaal voor Vereniging van Eigenaren hebben we een online lesmodule, een zelfscan speciaal voor VvE's en een zelfscan speciaal voor bewoners. Met deze hulpmiddelen kunnen we samen een stap zetten voor een veiligere woonomgeving. 

Meer informatie vind je op de pagina voor VvE's 

Rookmelder poster

Download de Rookmelderposters

Graag zelf aan de slag? Dat kan! Download hieronder onze Rookmelderposters, print ze uit en hang ze op!

Vond je deze pagina nuttig?