Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
zon

Extreem weer: hitte

Op deze speciale themapagina lees je meer over: hitte, droogte, natuurbranden en geven we diverse tips. 

Extreem weer: hitte

Tropische dagen zijn dagen waarop de thermometer de 30 graden aantikt. Het veranderende klimaat brengt veel risico’s met zich mee en het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de hete dagen in Nederland. Daarom is het Thema van de Maand augustus: extreme hitte. 

parasol

Voorbereiden op extreme hitte

Warm weer in de zomer is heerlijk, maar extreme hitte is minder prettig. Een te hoge temperatuur kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Zoals problemen met ademhaling of bloedcirculatie, een hitteberoerte of uitdroging.  

droge grond

Watertekort

Wanneer er in de zomer weinig neerslag valt, kan er droogte ontstaan. De watervraag is dan groter dan de hoeveelheid beschikbaar water. Als de watervoorraad van meren en ander oppervlaktewater niet genoeg is om de vraag te beantwoorden, kunnen er watertekorten ontstaan.  

busje in zand

Zwarte Zaterdag

Tijdens Zwarte Zaterdag is het erg druk is op de Europese wegen vanwege de grote toe- en afstroom van vakantiegangers. Helaas kun je weinig doen aan drukte op de wegen, maar wel zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat je voorbereid van huis kan gaan. 

Brandweerman bij natuurbrand

Natuurbrand

Een natuurbrand kan snel uit de hand lopen want deze zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Als het gedoofd lijkt, dan kan het zomaar weer oplaaien. Het bestrijden van een brand als deze is daarom lastig en kan veel tijd in beslag nemen. Een hulpverlener, en ook jij, kan snel verrast worden en door het vuur worden ingesloten. Wegkomen is dan vrijwel onmogelijk. 

Vond je deze pagina nuttig?