Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie Sassenheim

maandag 10 mei 2021 om 15:11:00
Shape Created with Sketch.
Brand
Grip 1
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2021 om 19:13

Sassenheim- Westerstraat: Melding van explosie, meerdere woningen beschadigd. Meer informatie volgt.

Bouwtechnische staat woningen 19:13

Sassenheim-westerstraat: De gevel van de woningen is instabiel. Dit betekend dat de brandweer niet veilig naar binnen kan. Om er voor te zorgen dat zowel brandweer als de politie, die de oorzaak van deze brand gaat onderzoeken, veilig kunnen werken, gaat een aannemersbedrijf de gevel stutten. 

De bewoners van het tweede portiek kunnen naar hun woning terugkeren. Voor de bewoners van getroffen onderdak geregeld. de woningbouw en st. salvage gaan met de bewoners zorgen voor de verdere afhandeling de schade. Een aantal woningen hebben rook en waterschade opgelopen.

Onze eenheden gaan inpakken en retour kazernes.

Einde berichtgeving.

Brand onder controle 17:27

Sassenheim-Westerstraat: De brand is onder controle. Met de bewoners van de uitgebrande woningen is contact. Zodra de woningen veilig zijn om te betreden, volgt er een check door de brandweer of er echt niemand meer binnen is. Wanneer de bewoners van de naastgelegen woningen weer naar huis kunnen is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van de bouwtechnische staat van de woningen. 

 

Sassenheim-Westerstraat 16:12

Sassenheim: Door een explosie is brand uitgebroken in twee woningen. Brandweer zet nu in om de naastgelegen woningen te behouden (voorkomen van brandoverslag) Het is nog onduidelijk of er personen in de woningen aanwezig waren ten tijde van de explosie.

 

Er komt nog steeds veel rook vrij. Blijf uit de rook. En sluit ramen en deuren.

de oorzaak van de explosie is nog onbekend.

Brand na explosie 15:46

Sassenheim: Door een explosie is brand uitgebroken in twee portiekwoningen. Hier komt veel  rook bij vrij.Advies sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit.

 

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vond je deze pagina nuttig?