Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in transformatorhuis in Leiden

dinsdag 23 mei 2023 om 09:48:32
Shape Created with Sketch.
Brand
Grip 1
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2023 om 14:57

Aan de Wassennaarseweg in Leiden is brand uitgebroken in een transformatorhuis. De brandweer is met veel materieel ter plaatse geweest en de hulpdiensten zijn opgeschaald naar GRIP1 om het incident te bestrijden. Nadat de brans is geblust en de brandweer kon uitsluiten dat er geen personen meer in het pand aanwezig waren is het incident afgeschaald. Einde berichtgeving. 

 

 

Geen personen aangetroffen 12:52

Leiden-wassennaarseweg. Geen personen aangetroffen in het pand. Meer informatie volgt.

Brandmeester 12:04

Leiden-wassennaarseweg. We zijn de Brandmeester en gaan het pand ventileren. Meer informatie volgt.

Universiteit deels ontruimd. 11:29

Leiden-wassennaarseweg. Het universiteitsgebouw is deels ontruimd omdat er in de panden geen electriciteit meer aanwezig is. Aanwezigen kunnen het gebouw veilig verlaten.

Mogelijk iemand in het pand 11:11

Leiden-wassennaarseweg. Mogelijk iemand in het pand aanwezig. Brandweer en BHV is op zoek. Meer informatie volgt

Brand in transformatorhuis 10:35

Leiden-wassennaarseweg. Brand in transformator huis. Brandweer heeft groot opgeschaald. Liander onderweg meer informatie volgt.

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.
Vond je deze pagina nuttig?