Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in toilet basisschool - Krimpen aan den Lek

maandag 09 januari 2023 om 12:01:09
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 09 januari 2023 om 14:14

Op een basisschool aan de Admiraal de Ruyterstraat in Krimpen aan den Lek is brand in een toilet uitgebroken. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Meer informatie volgt via:

Politie doet onderzoek 14:13

De politie gaat onderzoek doen hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Stichting Salvage helpt de school met de schoonmaak en verdere afhandeling van het incident. Einde berichtgeving 

School rest van de middag dicht 13:13

De school blijft de rest van de middag dicht vanwege de brand. De school kan morgen wel weer gewoon open is de verwachting. 

Kinderen opgevangen 13:11

De kinderen van de basisschool zijn opgevangen in het Koetshuis, een nabijgelegen pand vlakbij de basisschool. Kinderen worden daar opgehaald door ouders. De politie assisteert hierbij de BHV organisatie van de school.

Een docent nagekeken door de ambulance 13:07

Een docent is door medewerkers van de ambulance nagekeken omdat hij rook heeft ingeademd. De docent hoefde niet naar het ziekenhuis.

Brand onder controle 12:18

De brand in het toilet is uit. De brandweer heeft de brand snel geblust. De brandweer voert nog nacontroles uit. 

School ontruimd 12:02

De basisschool wordt op dit moment ontruimd. Alle kinderen staan veilig buiten.

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.
Vond je deze pagina nuttig?