Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand schuur Rijnsaterwoude

zaterdag 17 september 2022 om 08:24:04
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 18 september 2022 om 11:22

Rijnsaterwoude - Herenweg: brand in een grote loods, aangrenzend aan een woning. Brand dreigt over te slaan, dus wij hebben opgrschaald voor voldoende slagkracht. Meer info volgt.

Loods weer overgedragen aan de eigenaar 12:11

De brand is helemaal geblust en de loods is weer overgedragen aan de eigenaars. Salvage staat hen bij in het afwikkelen van de schade. Einde berichtgeving.

Hitte in de zijwand 09:48

Er zit nog hitte in een van de zijwanden van de schuur. We kijken of we het onder controle kunnen krijgen zonder groots te hoeven slopen. Er komt af en toe nog wat rook vanaf, maar de omgeving heeft daar gelukkig weinig last van. 

Brand meester 08:56

Rijnsaterwoude - Herenweg: Sein brand meester is gegeven voor de brand in de loods. Overslag naar de woning en een achtergelegen schuur is voorkomen. Vier huizen zijn tijdelijk ontruimd. Als klein geluk bij een ongeluk was het asbesthoudende dak van de loods heel recent verwijderd. Wij blussen na en gaan de omliggende woningen nog even checken of ze geventileerd moeten worden. De rookontwikkeling was behoorlijk, maar is inmiddels helemaal weggetrokken.

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vond je deze pagina nuttig?