Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in schuur Gouda

zaterdag 11 juni 2022 om 13:47:57
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 12 juni 2022 om 05:30

Gouda - Landluststraat: bij het branden van onkruid is het vuur overgeslagen naar een schuur. De brand is inmiddels onder controle en sein brand meester is gegeven.

Geen sprake van asbest 17:20

Na onderzoek blijkt dat er géén sprake is van asbest bij de schuurbrand in Gouda. De verspreide roetdeeltjes en andere brokstukken kunnen gewoon opgeruimd worden (met handschoenen) en tuinmeubilair kan worden afgenomen met water en zeep. Einde berichtgeving. 

Één gewonde 14:55

Bij de brand heeft 1 persoon brandwonden opgelopen. Na controle door collega's van de ambulance bleek hij gelukkig niet naar het ziekenhuis te hoeven. 

Vermoeden van asbest 14:32

Op het schuurtje lag een kleine plaat materiaal waarvan we vermoeden dat het eventueel asbest is. Er zijn door de brand brokken verspreid in omliggende tuinen. We hebben de bewoners ingelicht en verteld dat zij vooralsnog niet hun achtertuin moeten komen. Gemeente en milieudienst zijn onderweg en zullen waarschijnlijk een plan maken om de brokstukken op te ruimen. 

map

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vond je deze pagina nuttig?