Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
contact

Blijf in contact

Veiligheidsregio Hollands Midden werkt samen met allerlei veiligheidspartners. Samen maken we plannen waarin we vastleggen wat we doen bij ongelukken, rampen en andere gevaarlijke situaties. Als er wat aan de hand is, zorgen wij ervoor dat je weet wat je het beste kunt doen. We doen dat op verschillende manieren. Zorg ervoor dat je met ons verbonden bent, maar als dat kan, ook met de mensen om je heen.

helpen

Wat kun je doen?

Bij een langdurige uitval van stroom of internet, doen de reguliere communicatiemiddelen (radio, televisie, internet) het soms niet. In die situaties kun je voor informatie terecht op het gemeentehuis of een brandweerkazerne bij jou in de buurt. 

Naast het zorgen voor jezelf, is het belangrijk om in contact te zijn met de mensen in je omgeving. Misschien kun je niet goed lopen of ken je iemand die niet (goed) kan lopen. Zorg dat je elkaar weet te vinden en kan helpen als er een gevaarlijke situatie is in jullie buurt. Lees hier wat je zelf kunt doen om in contact te blijven met de mensen in je buurt en op de hoogte te blijven van het nieuws:

  • Maak gebruik van een buurtapp, zoals: Peerby, Nextdoor of WhatsApp en informeer en help elkaar bij een gevaarlijke situatie. 
  • Bel 1-1-2 als jij of iemand anders snel hulp nodig heeft van de politie, brandweer of ambulance. Bijvoorbeeld bij een brand, een verkeersongeluk of een inbraak.
  • Stel je mobiele telefoon in voor het ontvangen van een NL-Alert.
  • Volg de website van de Veiligheidsregio Hollands Midden, Twitter en/of Facebook om goed op de hoogte te blijven bij een gevaarlijke situatie. Voor noodsituaties die niet alleen bij jou in de buurt zijn, maar in heel Nederland kun je kijken op www.crisis.nl. 
  • Zorg ervoor dat je precies weet hoe je via televisie en radio de regionale zenders kan bekijken en beluisteren. Bij een (groot) incident worden de regionale zenders op de televisie gebruikt om berichten met informatie van de overheid met jou te delen. Voor de regio Hollands Midden is Omroep West de regionale rampenzender. 
Vond je deze pagina nuttig?