Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Accubrand in bedrijfspand in Gouda

maandag 27 november 2023 om 12:13:59
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 27 november 2023 om 14:39

Gouda - Gouderaksedijk: een aantal batterijen staan in de brand in een bedrijfspand. Door alert optreden van de werknemers is erger voorkomen. Zijn hebben de bakken waarin de accu's zitten met water gevuld. Omdat accubranden moeilijk geblust kunnen worden hebben we veel eenheden ter plaatse gestuurd. De inzet hiervan is beperkt gebleven. 
Het bluswater wat nog in de bakken zit moet worden afgevoerd. De stoffen van de accubrand kunnen hierin zitten. Dit kan niet zomaar in het milieu komen. Daarom ook adviseur van de milieudienst ter plaatste om het bedrijf te adviseren. 
 

Einde berichtgeving. 

Brand geblust 13:09

Gouda - Gouderaksedijk: de brand in de bakken met accu's is uit. Accubranden kunnen moeilijk te blussen zijn. Door de snelle bluspoging van de werknemers is dat hier niet het geval geweest. Het vervuilde bluswater dient nog netjes te worden afgevoerd. Wij zijn hier aan het inpakken. Einde berichtgeving. 

map

Blijf weg uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Samenredzaamheid bij brand

Niet iedereen is zelf in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help jij mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren van de situatie op de hoogte zijn.
Vond je deze pagina nuttig?